10. marras, 2022

Lunastettu lupaus, toteutuneet profetiat

Iloinen tervehdys!

"Minusta ei koskaan ole ainakaan laulajaksi, rukoilijaksi saatikka pastoriksi". Tämän olin siis todennut elämän matkan varrella. Ne tuntuivat niin kaukaisilta asioilta. Nyt "ei koskaan" on kuitenkin vaihtunut "kyllä tänään". Jumalalla oli suunnitelma, joka tuntui itsestä mahdottomalta. Jossain vaiheessa ne alkoivat kuitenkin työntymään elämääni, mutta mm. pastoriksi kouluttautumisen yhdeksi ehdoksi olin asettanut, että en ikinä lähde ainakaan Santalaan, Hankoon asti opiskelemaan. Ajattelin sen olevan riittävän vahva peruste sille ettei tarvitse lähteä. Totesin jossain vaiheessa vaimolleni: "Sitten voisin harkita, jos koulu olisi lähempänä esim. Tampereella".

Enpä tiennyt tuota sanoessani, että Suomen teologinen opisto siirtyy. Kun sitten Viikkolehdestä luin yllättäen, että opisto on siirtymässä todellakin Tampereelle, niin hieman harmitti mitä olin luvannut. Koetin väistellä sinne lähtöä ja peruinkin aloittamisen v. 2017. Ennen vuoden vaihdetta kuitenkin tapahtui sellaista, joka muutti vielä kerran ajatukseni. Koin kivuissani vahvan ilmestyksen ja Pyhällä Hengellä täyttymisen jonka seurauksena lukitsin vastauksen pastoriksi opiskelemaan lähtemisestä. Ehtona oli vielä, että vaimoni on lähdettävä mukaan. Nyt neljän opiskeluvuoden jälkeen huomaan lunastaneeni lupauksen. Kiitos Jumalalle, mikä yhteinen matka! Muistelen myös niitä profetioita ja tiedon sanoja, joita seurakunnassa vuosien varrella sain. Samoin myös erään sisaren soiton ja kehoituksen lähteä opiskelemaan pastoriksi. Jotkut myös näkivät hieman edemmäksi, kuten pastori Veikko, joka edesmenneelle opiston rehtorille oli meidät maininnut opiskeluehdokkaina. Enhän aina jaksanut uskoa, että sanat minun kohdallani toteutuu. Silloin kun en itse jaksanut, niin Jumala lähetti aina jonkun rohkaisijan. Eikä se ollut ainoastaan joku, vaan tiedäthän kuka rohkaisija, parakleetos (kreik.) on? Hän on puolustajamme, Pyhä Henki. "Hän ei näet puhu omiaan vaan sen, minkä on kuullut. Hän ilmoittaa teille, mitä tuleman pitää" Joh. 16:13 UT2020.

Haluankin rohkaista sinua. Tavoittele suurempia kuin mihin itsesi koet. Katso, kysy ja kuuntele mitä Jumala haluaa. Anna Pyhän Hengen virvoittavan tuulen puhaltaa lävitsesi ja ajattele kuinka Jumala näkee sinut rakkaana lapsenaan. Jeesukseen Kristukseen juurtuneena sinulla on kaikki mitä tarvitset. Varustus lisääntyy ja välillä ehkä muuttuukin tehtävien myötä. Me myös tarvitsemme toisiamme, koska yhdessä olemme vahvempia. Siunauksin syksyyn. T.Harri