30. maalis, 2021

Hiljaisella viikolla

Kuuluu naksahduksia, heikkoja valonvälähdyksiä ja niihin liittyen muutaman senttimetrin nytkähdyksiä. Hetken päästä alkaa kuulua tasainen meteli. Käsissä tuntuu hieman sähkökentän aiheuttamaa värinää muutoin kyseinen hetki ja toimenpide vaatii liikkumattomuutta. Tämänkaltaiseen todellisuuteen havahduin eräänä iltana sairaalan pihalla olevassa kuvausrekassa.

Edellisen päivän epäonninen hiihtoyritys johti minut tähän. Oikeassa jalassa oleva kipu muistuttaa yhä siitä.

Olemme viettämässä hiljaista viikkoa. Aikaa jolloin meidän tulisi muistaa Jeesuksen hetkiä joita Hän myöhemmin koki ja jotka kärsimysteineen päätyi Golgatan kummulle. Mieleeni on väistämättä tullut hengellisen laulun sanat; ”hiljaisen hetken jos Herra taas suo”.. Viellä tätä kirjoittaessani n viikko takaperin olin voimissani ja täynnä suunnitelmia keväälle. Sinällään onkin ihan hyvä suunnitella asioita, mutta yksi napsahdus ja asiat voivat muuttua hyvinkin radikaalisti. No itselläni ei toki ole mitään hengen päälle käyvää vaaraa vaan liikkumista ja toimintakykyä rajoittava tekijä.

Ennen tuota tapaturmaa kävi eräänä iltana kuin salamana ajatus; olen niin vähän ollut Herran kanssa tekemisissä, tarkoittaen rukoilemista ja hiljentymistä. Nyt tätä kirjoittaessa ymmärrän sen olleen ”hento, hauras kyyhkyn ääni” , joka haluaa meille maanlapsille muistuttaa minne meidän tulee katseemme ja huomiomme ensisijaisesti kiinnittää.

Eräässä tilanteessa Valitusvirren kirjoittaja toteaa hyvän olevan odottaa Herraa hiljaisuudessa. En tiedä sinua hyvä lukija millaisia hetkiä sinä vietät. Mutta jos koet välillä, että on tullut hiljaisuus, pysähdys tai elämä vaan tuntuu yksitoikkoiselta niin näe se mahdollisuutena, nyt minulle on suotu tilaisuus etsiä Herraa. Monet raamatun pyhät kokivat samankaltaisia hetkiä. Viettihän Jeesuskin aikaa yksinäisissä aamuvartio hetkissään.

Tälläisissä mietteissä haluan sinulle ystävä toivottaa rauhallista hiljaista viikkoa ja pääsiäisen aikaa!

jk. Hiljaisuuskin päättyy. Opetuslapsilla hiljaisuus päättyi pääsiäisenä sanoihin; ”Miksi etsitte elävää kuolleitten joukosta”. Ylösnoussut Vapahtaja tahtoo sinua ja minua kohdata ja täyttää sydämmemme riemulla, kiitoksella ja ylistyksellä Ylösnouseelle Kristukselle! Hänen olkoon kunnia nyt, aina ja iankaikkisesti amen.

Sinua siunaten

otto