12. maalis, 2020

Eiväthän kaikki?

Korinttilaiskirjeessä (1. Kor. 12) ennen rakkauden ylistystä Paavali puhuu armolahjoista. Olen kuullut ja lukenut monia tekstejä, jotka käsittelevät tai sivuavat armolahjoja. Usein niissä on alku hyvin rakentava ja innoittava. Vaikka asia kokonaisuutena olisikin hyvä, niin kuitenkin rohkaisevan alun jälkeen tunnelma toisinaan hieman lopahtaa ja aletaan nakertamaan lahjoja pois. Ikäänkuin puolustamaan passiivisuutta armolahjojen käyttöön ottamisessa. Tulee se ”eiväthän kaikki” vaihe. Eivät kaikki ole apostoleja. Kuulutko sinä tähän joukkoon? Eivät kaikki ole profeettoja. Kuulutko sinä tähän joukkoon? Eivät kaikki ole opettajia. Kuulutko sinä mahdollisesti tähän joukkoon? Eiväthän kaikki tee voimallisia tekoja. Luetko itsesi tähän joukkoon? Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja. Kuulutko sinä ehkä tähän joukkoon? Eiväthän kaikki puhu kielillä. Haluatko sinä kuulua tähän joukkoon? Eiväthän kaikki selitä kieliä. Kuulutko sinä siis tähän joukkoon? Jos joku tulee luoksesi pyytämään rukousta armolahjojen puolesta, niin onko sillä eroa sanotko nämä "eiväthän kaikki" edellä mainitsemani lauseet ennen vai jälkeen rukouksen? Jos ne eivät heti aktivoidu, niin tukeudutko juuri näihin lauseisiin? Entä jos et itse usko lahjojen toimintaan, niin miten ajattelet niiden olevan mahdollista toisen elämässä?

Tiedän, että sinä, joka uskot ylösnousseen Kristuksen voimaan haluat ja kaipaat juuri näitä edellä lueteltuja lahjoja. Ehkä Illalla vuoteessasi ennen unen tuloa ajattelet, että voisinpa minäkin palvella näillä lahjoilla. Saisinpa minäkin puhua salaisuuksia (1. Kor. 14:2) Jumalalle. Paavali rohkaisee juuri tähän. Tavoittelemaan innokkaasti arvokkaimpia armolahjoja. Tavoittelemaan henkilahjoja, ennen kaikkea profetoimisen lahjaa. Mutta miten, ja miksi minäkin haluan? Armolahjoja käsittelevien lukujen välissä on rakkauden ylistyksen luku (1. Kor. 13). Usko, toivo ja rakkaus ja suurin niistä on rakkaus. Pyhän Hengen kautta sinuun on asetettu Kristuksen rakkaus. Kun rakastat Kristusta niin rakastat myös niitä joita Kristus rakastaa. Haluatko olla samaa mieltä Kristuksen kanssa? Meidän taivaallinen Isämme haluaa, että sinä olet Kristuksen palvelija.

Palveleminen ei oikein onnistu ilman voimaa ja välineitä. Hän haluaakin antaa niihin tehtäviin varustuksen. Hän haluaa, että annat täyttää itsesi Pyhällä Hengellä. Vaikka Kristus on tässä se aktiivinen täyttäjä, niin sinun on myös alettava toimimaan. Älä siis tuijota näihin ”eiväthän kaikki” lauseisiin. Kohdista ajatuksesi mieluummin Kristukseen ja anna Pyhälle Hengelle tilaa tulla ja laajeta. Paavali puhuukin, että pyrkikää seurakunnan rakentamiseksi saamaan henkilahjoja runsain määrin. Ja muista yksi asia! Jumala antaa aina armosta. Sinun menneisyys, rikkinäisyys ja lankeemukset ovat anteeksi annetut Jeesuksen sovitustyössä. Hän haluaa juuri sinut tähän jaloon palvelutyöhön. Hänellä on runsaasti lahjoja mitä antaa. Avaatko jo tänään lahjasi? Keväisen sateen siunaus sinulle. T.Harri