29. tammi, 2018

Rukoilkaa Hengessä

"Jos näet rukoilen kielillä, minun henkeni kyllä rukoilee, mutta ymmärrykseni on hedelmätön. Mitä siis tehdä? Minun tulee rukoilla hengelläni mutta myös ymmärrykselläni. Minun tulee laulaa kiitosta hengelläni mutta myös ymmärrykselläni" (1.Kor. 14:14-15). 

Tähän Korinttolaiskirjeen 14. lukuun, jossa Paavali puhuu mm. kielillä puhumisesta, on hyvä yhtyä, TÄNÄÄNKIN. Kun rukoilemme omalla kielellämme erilaisten asioiden puolesta, joita tuomme Jumalalle tiettäväksi, rukoilemme ymmärryksellä. Silloin kun rukoilemme kielillä puhuen, rukoilemme Hengessä. Ja mitä Paavali kertoo, niin meidänkin on hyvä rukoilla Pyhässä Hengessä. Siihen sisältyy niin valtavia asioita, että meidän ymmärryksemme ei sitä käsitä. Eikä ole aina tarpeenkaan. Puhummehan salaisuuksia Jumalalle.

Viikonloppuna sain vierailla Osmo Haaviston luona ja hän kertoi, kuinka aikoinaan metsässä ollessaan oli alkanut kesken työn teon rukoilemaan kielillä. Hän ei itse ymmärtänyt muuta kuin, että hän rukoilee veljensä puolesta. Muutama kuukausi jälkeenpäin Osmo sai tietää, että hänen veljensä oli yritetty murhata. Hän siis rukoili Pyhässä Hengessä tietämättä asiasta enempää. Kuinka tärkää onkaan olla Pyhän Hengen johdatuksessa!

Tämä Osmon kokema esimerkki valaisee paljon rukoilemisesta. Kun rukoilemme toisten ihmisten puolesta, niin ymmärryksellä rukoilun lisäksi on tärkeää rukoilla Hengessä kielillä puhuen (sen voi tehdä myös hiljaa, tilanteen mukaan). Samalla saamme nauttia myös Jeesuksen rakkaudesta, ilosta ja rauhasta. Iloitkaa Herrassa, siis Jeesuksessa, siis Pyhässä Hengessä. Harrasta näitä, niin näet, että Jeesuksen kanssa matkatessa ei ole tylsää. Ja se on niin ihmeellistäkin. Kuten vähän aikaa sitten eräässä rukoustilanteessa, kun sisar alkoi ylistää Jumalaa kielillä, venäjää puhuen...

Näistä rukousasioista olemme vaimoni kanssa keskustelleet viime aikoina usein. Haluammekin rohkaista sinua Hengessä rukoilemiseen ja ylistämiseen. Ja anna sen laajeta ja valaista siellä missä kuljet. Halleluja, kunnia Jumalalle!

T.Harri, joka haluaa nykyisin välillä metelöidäkin...