8. syys, 2017

Täydelliset älkööt vaivautuko

John Burken kirjoittama hyvä kirja "Täydelliset älkööt vaivautuko" kertoo seurakunnasta ja miten elää todeksi ilosanomaa Kristuksesta alati muuttuvassa kulttuurissa. Matteuksen evankeliumissa on taas jae "Olkaa siis täydellisiä, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen" (Matt. 5:48).

Päällisin puolin näyttää siltä, että kirjan otsikko työntää tämän täydellinen -sanan ja sen myötä täydelliset ihmiset sivuun. Kun tarkastalleen Matteuksen jakeen alkua "Olkaa siis.., niin on hyvä tsekata edelliset jakeet, että missä siis olkaa täydellisiä. "Jos te rakastatte niitä, jotka teitä rakastavat, minkä palkan te siitä saatte? Eivätkö publikaanitkin tee samoin? Jos te tervehditte ainoastaan veljiänne, mitä erinomaista te siinä teette? Eivätkö pakanatkin tee samoin?" (Matt. 5:46-47). Tässähän on kysymys vihamiehien rakastamisesta. Ollaksemme täydellisiä niinkuin Isämme on, niin emme valikoi ketä autamme, ketä rakastamme. Yksittäinen Raamatun jae tai kirjan otsikko voi viedä helposti ajatuksen pois siitä, mitä sillä halutaan tarkoittaa. Ollaan siis Isän mielen mukaisesti täydellisiä ja silloin voimme palvella kaikkia lähimmäisiämme, ulkoisesta olemuksesta ja väristä välittämättä.

Ja muistakaa vankeja. Niitä, jotka ovat kirjaimellisesti vankilassa. Myöskin niitä, jotka ovat vankeja joissain mielen alueen asioissa tai houkutuksissa. Rukoillaan Jeesuksen nimessä terveyttä, eheytymistä ja vapautumista!

Iloa syksyyn, t. Harri