25. tammi, 2016

Ollapa kylmä

Pastori Raamatun äärellä...

pakkaset hellittävät, me emme (1.Kor 15:58) eli säätila on lauhtunut ja toivottavasti mekin, kuten Isä meidän rukouksessa rukoilemme (Matt 6:12).

Niin, ollapa kylmä. En kaipaa pakkasia, en tunteiden enkä kelien osalta.Toisaalta en voi kumpaankaan hirveästi vaikuttaa, mutta varautumiseen voin ja ymmärtääkin ehkä.

Kuitenkin Jeesus toivoo Ilm 3:15, jotta olisimme kylmiä tai palavia. Muistan nuoruudestani, kun minua "velvoitettiin" aloittamaan kerhonpito ja sanoessani: "Ei käy", minun annettiin ymmärtää olevani "kylmällä paikalla". Onneksi osasin jo silloin sanoa ei ja tunnistaa oman osaamiseni ja rajani sekä toisaalta olla rehellinen, kun en kokenut Jumalan minua silloin kutsuvan juuri kerhonpitoon. 

En ole siis juuri kenenkään Jeesuksen oman kuullut toivovan olevan kylmä, vaikka tunnistan itseni enemmän tästä kuin "palavasta" uskovasta. Niinpä, mitä Jeesus minulta odottaa...ETTÄ olisin kuin raikas lähde tavatessani toisia, ETTÄ ihminen minut kohdatessaan voisi saada piristävän poikkeuksen harmaaseen arkeen, ETTÄ voisin tsempata ja rohkaista sekä ihminen minut kohdatessaan voisi virkistyä ja jatkaa Jeesuksen kanssa: kylmänä tai palavana (innoittuneena ja innokkaana). Ks myös Matt 10:42, jossa sama kreikan sana esiintyy.

Jatketaan Jeesuksen seurassa ja mukaan mahtuu vielä väkeä; terveoloa ja-tuloa Jeesuksen seuraan.

Tsemppiä alkaneeseen vuoteen, olkoon tämä Herran riemuvuosi, t veljveikkonen (Veikko-pastori)